Excursionisme

L’actual i extensa xarxa de senders que trobem a Montserrat és l’herència que ens deixen els antics habitants de les contrades montserratines que aprofitaren tots i cada un dels recursos que la muntanya els podia oferir, sense que la complexitat del relleu no els acovardís, sortejant per canals i carenes aquells grans obstacles: parets i agulles montserratines que s’aixecaven com a gegants davant seu.

Així, llenyataires, caçadors i carboners iniciaren el traçat d’una densa xarxa de camins i corriols que a dia d’avui, els amants de la natura i l’esport podem gaudir.

​Montserrat és travessada d’Est a Oest pel GR172, que al seu pas per Montserrat rep diversos noms segons el tram que recorre: Camí de les Feixades, de la Quadra de Sant Miquel, de l’Arrel, de la Canal de la Llum i de la Foradada (que ens du fins a Can Maçana), i coincideix amb el Camí de Sant Jaume. També els GR 4, 5, 6 i 96 recorren en algun dels seus trams, part de la Muntanya de Montserrat.

​Per a saber més sobre rutes desde Collbató dirigiu-vos a l’apartat de senderisme d’aquesta mateixa web, si en voleu saber més sobre rutes per la resta de la muntanya, cliqueu aquí!

Desplaça cap amunt