Families

Recomanacions per a sortides en família

Collbató és un destí fantàstic per a venir a passar el dia amb els nens/es i en família: la Cova del Salnitre, senders de dificultat baixa i mitjana, activitats de descoberta del nucli medieval i tota una gamma de restaurants family friendly o la mateixa Àrea d’Esplai de la Salut on poder fer un pícnic.

Si el que voleu és visitar les Coves de Montserrat, el punt d’inici ideal és el pàrquing de l’Àrea d’Esplai (amb lavabos i servei de Bar).

Si teniu ganes de caminar, podreu deixar el cotxe allí mateix i agafar el petit sender que us guiarà al segon pàrking, ja al peu de les escales que menen a la Cova (recordeu que són 244 esglaons!) Compteu que tindreu un 20-25 minuts d’ascens.

Si creieu que les escales d’accés i les interiors ja són prou caminada, podeu agafar el cotxe i deixar-lo al segon pàrquing, ull als diumenges perque pot ser que estigui ple, aneu amb temps! 

​A l’entrada de la Cova us estarà esperant un dels fantàstics guies per començar l’itinerari guiat (a l’interior trobareu més de 500 esglaons més!). 

Consorci de Turisme del Baix Llobregat

Entrant a la pàgina web del Consorci de Turisme del Baix Llobregat podeu aconseguir interessants descomptes per a les Coves de Montserrat i també per a altres recursos de la comarca!

Visites

Visita a les Coves de Montserrat

Duració: aproximadament 1 hora.
Inclou visionat del nou Video Mapping.
Passeig enriquit per experts guies que, a més d’explicar-nos les característiques i el resultat del procés geològic que ha donat forma a la cavitat, ens mostraran l’hàbitat dels primers pobladors de Montserrat i ens endinsaran en un món d’històries i llegendes.

Només cal traspassar el llindar de l’entrada per encetar un recorregut d’uns 400 metres i 500 esglaons seguint els conductes més espaiosos i més bellament ornamentats per les successives generacions d’espeleotemes (estalactites, estalagmites i columnes). Passeig enriquit per experts guies que, a més d’explicar-nos les característiques i el resultat del procés geològic que ha donat forma a la cavitat, ens mostraran l’hàbitat dels primers pobladors de Montserrat i ens endinsaran en un món d’històries i llegendes.

Preu de les visites

PÚBLIC GENERAL 

  • Entrada general: 8,50€
  • Entrada reduïda: 7,25€ (estudiants, professors, grups de més de 20 persones, Carnet Jove, jubilats i pensionistes, aturats, família nombrosa, monoparental)
  • Entrada infantil: 6,00€ (de 5 a 12 anys)
  • Gratuïta (menors de 5 anys)

Hores d’entrada de les visites

Consultar hores de visita segons temporada aquí

​CAL ARRIBAR A L’APARCAMENT COM A MÍNIM 15 MINUTS ABANS DE L’INICI DE LA VISITA, EN CAS CONTRARI NO US DONARÀ TEMPS A PUJAR LES 244 ESCALES QUE HI HA FINS A LA COVA.

​Llegiu detingudament la informació d’interès que trobareu tot seguit.

Idiomes

Les visites guiades són, per defecte, en català, però les visites de les 13h i 18h son susceptibles de canvi al castellà si se’ns demana.

​Podem atendre en anglès, però per a les visites guiades només es podrà facilitar un guió textual. Si necessiteu guiatge en anglès caldrà trucar amb temps i es veurà disponibilitat.

Altres dades

  • Queda prohibit l’ús de flaixos a l’interior així com filmar l’audiovisual.
  • No és permesa l’entrada d’animals de companyia a excepció dels gossos pigall.
  • Els infants han d’anar acompanyats sempre per un adult.
  • Us trobeu dins l’entorn del Parc Natural compliu la normativa.

Important!

L’accés a les coves es realitza mitjançant l’ascens de 244 graons, uns deu minuts des de l’últim pàrking. ULL! N’hi ha un a l’àrea d’esplai de la Salut (ermita), però vosaltres podeu pujar fins el segon AMB EL COTXE!
A l’interior farem un recorregut lineal total d’uns 800 metres i 500 esglaons..
El desnivell des de l’entrada fins el punt més baix del recorregut és de 20 m, tot i que el desnivell acumulat entre l’anada i la tornada és de 64 m, 32 negatius i 32 positius que transcorren pels 500 esglaons que hi ha dins de la cova.
Durant tot l’any la temperatura interior de la cova és de 14 graus i l’humitat relativa del 97%.
Es recomana portar calçat esportiu i una peça de roba de màniga llarga fins i tot a l’estiu. Podeu portar una llanterna o frontal.
Read More

Senderisme

El poble de Collbató ha estat durant segles el portal d’entrada per excelència de la muntanya de Montserrat i del seu monestir. Un gran nombre de camins, senders i corriols travessen el seu terme i a través de les rutes que us proposem a continuació, podreu descobrir alguns dels racons més bells de l’entorn del Parc Natural i del Parc Rural de Montserrat.

Tant si sou mutanyencs experts com si sou senderistes per afició, Collbató és el punt d’inici ideal. Baixa’t totes les rutes!

​El punt d’inici que es proposa en totes les rutes és la plaça de l’Església de Collbató, així doncs, podeu deixar el cotxe a la mateixa Àrea d’Esplai de la Salut i prendre les escales que us menaran, en 5 minuts, al nucli de Collbató, o aparcar al mateix pàrquing del nucli antic, vosaltres decidiu! Si voleu pujar a la Cova Gran i ja esteu a l’Àrea d’Esplai, no cal que aneu fins a l’església perque haureu de tornar enrere!

Us proposem 5 rutes de diferents dificultats i diferent duració, a continuació, la descripció de cada una d’elles!

Desplaça cap amunt