Servei educatiu de les Coves de Montserrat

Els espais

Les coves de Montserrat

Les Coves de Montserrat, amb 1.000 metres de galeries i 20 metres de desnivell, es troben emplaçades al peu de la Muntanya de Montserrat. El recorregut escolar per l’interior és de 500 metres d’anada i 500 de tornada i ens hi estarem una hora.

Són unes coves en conglomerat calcari, hi trobarem estalactites i estalagmites però l’espectacularitat rau en la roca pulida que podrem observar de prop.

L’accés es realitza mitjançant l’ascens de 244 esgalons exteriors i prèviament, haurem hagut d’accedir a peu, des de l’àrea d’esplai de la Salut, a l’inici de les escales.

Vingueu ben calçats!

L’Àrea d’esplai de la Salut

L’àrea d’esplai de la Salut és una zona d’esbarjo just al peu de Coves i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Amb servei de bar, lavabos, taules i font. És aquí on realitzarem les activitats complementàries i els tallers, on podreu esmorzar i dinar, i també on us deixarà l’autocar.

Més informació i reserves

AJUNTAMENT DE COLLBATÓ (TURISME)
93 777 90 76
turisme@collbato.cat
Carrer Bonavista, 2, 08293 Collbató
Dilluns a divendres de 9 a 14h

Recomanacions

L’ascens a la Cova, un tram de carretera restringida i 244 esglaons exteriors, l’haurà de realitzar el grup de forma autònoma.
La temperatura a l’interior de la cavitat és de 14ºC i la humitat relativa és del 97%, recordeu dur jersei o dessuadora.
A l’interior de la Cova només podran fer fotografies els docents.
Per a totes les activitats cal dur calçat còmode i aigua (gorra si es preveu molt de sol).
En previsió de mal temps, porteu paraigües i capelines.
Si el dia de la sortida plou gaire, les activitats exteriors són suscetibles de canvi.
La Cova del Salnitre es troba dintre del Parc Natural de Montserrat. Cal respectar l’entorn.

Visites

Scroll to Top